Aansprakelijkheidsverzekering MKB
avb-verzekering
Beroepsaansprakelijkheid

Met een BAV als verzekering bent u als zzp’er of mkb’er verzekerd wanneer u of uw medewerkers beroepsfouten maken. Denk hierbij aan nalatigheid, onjuiste adviezen en verkeerde handelingen. Deze fouten kunnen schade aan derden toebrengen. Die ander partijen kunnen een schadeclaim indienen en deze kan flink oplopen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt u zich in tegen de schade van beroepsfouten inclusief eventueel bijkomende kosten voor de rechtsbijstand.

Welke schade wordt gedekt met een BAV als verzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is een verzekering die schade vergoedt als gevolg van beroepsfouten van u als zzp’er of de werknemers van uw mkb. Het gaat in dit geval om zuivere vermogensschade. Zuivere vermogensschade is een financiële schade die niet voortvloeit uit schade aan materiële zaken of letselschade. Voor schade aan zaken van derden of letsel van personen wordt meestal een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afgesloten. Als uw bedrijf een verkeerd advies geeft aan een relatie en deze relatie lijdt hierdoor financiële schade, dan is dit een voorbeeld van zuivere vermogensschade.

Voor wie is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en wat zijn de kosten?

De BAV is een verzekering bedoeld voor alle zzp’ers, ondernemers en bedrijven die het risico lopen om aansprakelijk gesteld te worden voor beroepsfouten. Onder meer de volgende beroepsbeoefenaars komen in aanmerking voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

Voorbeeld beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de praktijk

Een ICT-bedrijf heeft software gemaakt voor een handelsonderneming. In de software blijkt achteraf een fout te zitten. Het gevolg van deze fout is dat de logistieke werkzaamheden niet juist verlopen. Een dag lang kunnen er geen goederen uitgeleverd worden door de handelsonderneming. De handelsonderneming heeft schade in de vorm van gemiste omzet/winst. Het ICT-bedrijf wordt hiervoor aansprakelijk gesteld. Als het ICT-bedrijf een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) heeft afgesloten dan is het bedrijf of de zzp’er – afhankelijk van de voorwaarden – gedekt tegen de kosten dankzij de verzekering.

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) wilt u natuurlijk tegen aantrekkelijke kosten afsluiten, zeker als zzp’er. Het is echter wel belangrijk dat u zich niet alleen richt op de voordeligste verzekering op het gebied van BAV. Het is ook belangrijk dat u rekening houdt met de werkzaamheden die u uitvoert. Bij VEZA Verzekeringen bereiden wij u graag voor op iedere situatie. Neem contact met ons op via 088 8270300 voor een deskundig advies op maat en een vrijblijvende offerte over de kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Offerte aanvraag Beroepsaansprakelijkheid voor bedrijven ZZP
reCAPTCHA is required.