Aansprakelijkheidsverzekering MKB
avb-verzekering
Beroepsaansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheid (BAV)

Een BAV-verzekering afsluiten

Met een BAV-verzekering bent u als zzp’er of mkb’er verzekerd wanneer u of uw medewerkers beroepsfouten maken. Denk hierbij aan nalatigheid, onjuiste adviezen en verkeerde handelingen. Deze fouten kunnen schade aan derden toebrengen. De andere partij kan een schadeclaim indienen en deze kan flink oplopen. Met het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor dienstverleners en zzp’ers dekt u zich in tegen de schade van beroepsfouten inclusief eventueel bijkomende kosten voor de rechtsbijstand. Bij VEZA Verzekeringen uit Rotterdam kijken we graag met u mee.

Welke schade wordt gedekt met een BAV-verzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV-verzekering) is een verzekering die schade vergoedt als gevolg van beroepsfouten van u als zzp’er of de werknemers van uw mkb. Het gaat in dit geval om zuivere vermogensschade. Zuivere vermogensschade is een financiële schade die niet voortvloeit uit schade aan materiële zaken of letselschade. Voor schade aan zaken van derden of letsel van personen wordt meestal een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afgesloten. Als uw bedrijf een verkeerd advies geeft aan een relatie en deze relatie lijdt hierdoor financiële schade, dan is dit een voorbeeld van zuivere vermogensschade.

Voor wie is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

De BAV-verzekering, ofwel beroepsaansprakelijkheidsverzekering, is bedoeld voor alle zzp’ers, ondernemers, dienstverleners en bedrijven die het risico lopen om aansprakelijk gesteld te worden voor beroepsfouten. Onder meer de volgende dienstverleners en beroepsbeoefenaars komen in aanmerking voor een voordelige beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

Voorbeeld van een voordelige beroepsaansprakelijkheidsverzekering in de praktijk

Een ICT-bedrijf heeft software gemaakt voor een handelsonderneming. In de software blijkt achteraf een fout te zitten. Het gevolg van deze fout is dat de logistieke werkzaamheden niet juist verlopen. Een dag lang kunnen er geen goederen uitgeleverd worden door de handelsonderneming. De handelsonderneming heeft schade in de vorm van gemiste omzet/winst. Het ICT-bedrijf wordt hiervoor aansprakelijk gesteld. Als het ICT-bedrijf een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV-verzekering) heeft afgesloten, dan is het bedrijf of de zzp’er – afhankelijk van de voorwaarden – gedekt tegen de kosten dankzij de verzekering en die afloop is natuurlijk de meest voordelige afloop voor het ICT-bedrijf. Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor dienstverleners, onder andere in het zzp, loont zich dus zeker.

Sluit uw verzekeringen zo voordelig mogelijk af

Wilt u als zzp’er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten met een voordelige premie? Wij kijken graag met u mee, zodat u de juiste verzekering afsluit. Het is hiervoor van belang u niet alleen te richten op de voordeligste verzekering op het gebied van BAV, maar ook dient u er rekening mee te houden welke werkzaamheden u uitvoert. Neem contact met ons op via 088 8270300 voor een deskundig advies op maat en een vrijblijvende offerte over de kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, waarna u deze desgewenst meteen kunt afsluiten.

Offerte aanvraag Beroepsaansprakelijkheid voor bedrijven ZZP
reCAPTCHA is required.