Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
schade-melden
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Online zelf een AOV afsluiten

VEZA Verzekeringen uit Rotterdam helpt u graag wanneer u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) online wilt afsluiten. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten is van groot belang voor ondernemers en zzp’ers, om de continuïteit van inkomsten te waarborgen na het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverklaring. De premie van uw AOV kunt u eenvoudig aanvragen via onze website. Tevens kunt u de AOV zelf online afsluiten, zonder dat een adviseur of tussenpersoon hier iets voor hoeft te regelen.

Waarom is online een AOV afsluiten raadzaam?

Een zakelijke AOV is een verzekering waar vrijwel geen zelfstandige zonder kan. Er bestaat immers altijd de kans dat er iets gebeurt waardoor u (tijdelijk) niet kunt werken en dus geen inkomen heeft. Als ondernemer kunt u geen aanspraak maken op de ziektewet. Hierdoor is het niet mogelijk hieruit een uitkering te krijgen, wanneer u door een ongeval of ziekte (tijdelijk) niet kunt werken. Niet veel zelfstandigen hebben voldoende financiële reserves om de doorlopende kosten van het bedrijf en de privékosten te blijven betalen wanneer er een langere periode geen inkomsten zijn. Daarom is het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering na het aanvragen van de arbeidsongeschiktheidsverklaring een goed idee.

Als zzp’er een AOV zelf online afsluiten

Het zelf afsluiten van een AOV met een volledig advies via een verzekeringsadviseur brengt voor u vaak hoge kosten met zich mee. Daarom bieden wij van VEZA Verzekeringen de mogelijkheid het afsluiten van een AOV zelf, zonder advisering van een adviseur of tussenpersoon, online te regelen. Dit betekent een flinke besparing op de advies-, bemiddelings- en afsluitkosten. Daarnaast heeft het zelf online afsluiten van een AOV de volgende voordelen:

  • Volledig zelf op maat samen te stellen
  • Gelijk op de hoogte van de premie en de kosten
  • Lagere premie mogelijkheden door een ruime keuze in uitkeringsduur
  • Lagere premie mogelijkheden door een ruime keuze in wachttijd
  • Complete dekking voor beroepsarbeidsongeschiktheid mogelijk
  • De beste verzekeringsvoorwaarden in de markt

Het aanvragen van de AOV is mogelijk na het regelen van een arbeidsongeschiktheidsverklaring.

Eenvoudig een AOV vergelijken en afsluiten zonder adviseur of tussenpersoon

Ondanks de financiële risico’s aarzelen veel ondernemers en zzp’ers over het afsluiten van de AOV. Vaak wordt namelijk gedacht dat de kosten voor zakelijke verzekeringen zoals de AOV hoger zijn dan dat ze werkelijk zijn. Ook daarom is het van belang dat u op de hoogt bent van de verschillende mogelijkheden om de kosten van een AOV te beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verschillende mogelijkheden in:

  • De looptijd
  • De uitkeringsduur
  • De eigen risicoperiode
  • Het wel of niet meeverzekeren van psychische klachten.

Door deze factoren van verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te vergelijken, ontdekt u of de AOV die u online wilt afsluiten bij uw activiteiten en wensen past.

De kosten voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wanneer u online een AOV wilt afsluiten, zijn er verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk uw AOV volledig zelf online te regelen. Hiervoor brengen wij eenmalige bemiddelingskosten in rekening. Ook is het mogelijk om begeleiding in het traject van zelf afsluiten te ontvangen, door een van onze adviseurs. Wilt u de AOV volledig met advies van een AOV-expert afsluiten? Met ons adviesbureau heeft u een prima partner aan uw zijde. Bereken met de handige module van VEZA Verzekeringen eenvoudig uw premie en kies daarna op welke manier u uw AOV wilt afsluiten. Zo bent u altijd goed verzekerd en dus voorbereid op de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Naast de eenmalige kosten brengt VEZA ook doorlopend € 60,- per jaar in rekening. Voor deze kosten doen wij tijdig de noodzakelijke checks met betrekking tot de actualiteit van de verzekering en uw omstandigheden. Daarnaast assisteren en ondersteunen we u bij AOV-gerelateerde vragen, lopende claims en eventuele discussies met de verzekeraar. Bovendien bieden we u met dit abonnement de mogelijkheid de eenmalige kosten in 24 gelijke maandelijkse termijnen te voldoen.

Ontvang hulp of regel uw verzekeringen zelf

Wanneer u niet meer kunt werken en een arbeidsongeschiktheidsverklaring gaat aanvragen, is het wel zo fijn als u goed verzekerd bent. Bent u werkzaam als ondernemer? Dan zijn er verschillende verzekeringen raadzaam om af te sluiten. Naast een AOV, bieden wij ook de mogelijkheid om een aansprakelijkheidsverzekering voor de zzp’er te regelen. Neem contact op met onze adviseurs om de mogelijkheden te bespreken. U bereikt ons via het contactformulier of via 088 8270300.