Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
Slider

Zelfstandig afsluiten

Ondanks dat je als zelfstandig ondernemer gewent bent veel zelf te regelen is dit bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering ( AOV ) zeker niet in alle gevallen aan te raden. De AOV wordt immers niet voor niets als een complex product beschouwd. De reden hiervan ligt allereerst in het feit dat je bij het afsluiten van een AOV een beslissing voor je toekomst neemt.  

Zo moet je nadenken over:

- De risico's die je nu en in de toekomst loopt en welke maatregelen je kunt/moet nemen om deze risico's zoveel mogelijk te beperken
- Als je ziek of arbeidsongeschikt raakt hoeveel geld heb je dan nu en/of in de toekomst nodig om je verplichtingen te blijven voldoen
- Welk bedrag heb je nu en in de toekomst beschikbaar om de periode tot er uitgekeerd gaat worden vanuit de AOV op te vangen
- Als je ziek of arbeidsongeschikt raakt hoe groot is dan de kans dat je weer ( eventueel in een ander beroep ) aan het werk kunt

Een andere reden dat de arbeidsongeschiktheidsverzekering als een complex product wordt beschouwd ligt in de aard van het product zelf. Denk hierbij aan:

        - Kun je goed de "kleine" lettertjes lezen

        - Ben en blijf je goed op de hoogte van de ( fiscale en sociale ) wetgeving

        - Heb je voldoende kennis en ervaring van de financiële markt

        - Ben je voldoende op de hoogte van de gevolgen van eventuele wijzigingen in je privé situatie

Heb je de overtuiging dat je deze risico's voldoende zelf in kunt schatten en heb je ook qua ervaring en kennis geen ondersteuning nodig, dan kun je er voor kiezen de AOV volledig zelfstandig af te sluiten. Wil je dit via ons regelen, doe dan eerst de kennis-en ervaringstoets. Hiermee stellen we vast of je in staat bent om zonder advies een AOV af te sluiten. In deze toets stellen we vragen over de arbeidsongeschiktheid, de verzekering en de risico's hiervan. Op die manier kun je voor jezelf bekijken of je voldoende bewust bent van de risico's en de gevolgen van je eigen financiële situatie.

Wanneer je slaagt voor deze toets kun je ervoor kiezen de AOV zelf af te sluiten ( execution only ) of toch gebruik te maken van onze diensten.

Na ontvangst van de ingevulde kennis- en ervaringstoets beoordelen wij welke score je hebt behaald. Wanneer deze score voldoende is gaan wij er vanuit dat je voldoende van kennis en ervaring hebt om de verzekering zelfstandig via ons af te sluiten. Je ontvangt dan van ons de juiste begeleiding om de verzekering zelf af te kunnen sluiten.

Eerst prijsindicatie van je AOV berekenen? Klik dan hier

Is de score onvoldoende, dan raden wij je aan om eerst advies in te winnen bij een financieel adviseur. Tevens ontvang je in dit geval van ons een prijsindicatie van onze advieskosten.  

Voor het beoordelen van de kennis- en ervaringstoets alsmede en aan afsluitkosten berekenen wij eenmalig € 175,- exclusief btw.

Wij hebben ervoor gekozen om voor het zelfstandig afsluiten van een AOV de TAF GoedGezekerd AOV aan te bieden. Deze keuze is door ons gemaakt op basis van onze uitgebreide kennis en ervaring inzake deze verzekeringen. De TAF GoedGezekerd AOV kenmerkt zich door een uitgebreide keuzevrijheid in wachttijd, uitkeringsduur en uitkeringsgrens waardoor deze altijd volledig aan te passen is aan uw wensen. Door de scherpe premie en aanvangskorting is de TAF GoedGezekerd AOV vrijwel altijd de goedkoopste in de markt. Bovendien kent de TAF GoedGezekerd AOV als enige een gratis aanvullende nabestaandendekking van een jaar. Indien u de voorkeur geeft aan een andere verzekeraar dan kunnen wij u uiteraard ook verder helpen.