Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
schade-melden
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een AOV afsluiten is voor ondernemers of zzp’ers van groot belang om de continuïteit van uw inkomsten te waarborgen, daarom is het handig dat u dit bij VEZA Verzekeringen online doet zonder tussenkomst van een adviseur of tussenpersoon. Een AOV is een zakelijke verzekering waar vrijwel geen enkele zelfstandige zonder kan. Er bestaat immers altijd de kans dat er iets gebeurt waardoor u (tijdelijk) niet meer kunt werken. Als ondernemer mag u geen aanspraak maken op de ziektewet waardoor u geen uitkering krijgt ten tijde van een ongeval of ziekte. Niet veel zelfstandigen hebben dan voldoende financiële reserves om de doorlopende kosten van het bedrijf en privé te voldoen. Geef daarom als zzp’er prioriteit aan het vergelijken en afsluiten van de juiste zakelijke verzekeringen, zoals een AOV.

Als zzp’er een AOV zelf online afsluiten

Het afsluiten van een AOV via een verzekeringsadviseur brengt voor een zzp’er vaak hoge kosten met zich mee. Daarom bieden wij u bij VEZA Verzekeringen de mogelijkheid voor het afsluiten van een AOV zonder tussenkomst van een adviseur of tussenpersoon. Dit betekent een flinke besparing op de advies-, bemiddelings- en afsluitkosten. Daarnaast heeft het online afsluiten van een AOV de volgende voordelen voor zzp’ers:

 • Volledig op maat samen te stellen
 • Gelijk op de hoogte van de kosten
 • Extra korting op uw zorgverzekering
 • Hulp om arbeidsongeschiktheid te voorkomen
 • Lagere premie mogelijk door keuze uitkeringsduur
 • Complete dekking voor beroepsarbeidsongeschiktheid
 • De beste verzekeringsvoorwaarden in de markt, bijvoorbeeld de bouw

Eenvoudig een AOV vergelijken en afsluiten zonder adviseur of tussenpersoon

Ondanks de financiële risico’s aarzelen veel zzp’ers voor het afsluiten van een AOV. Over het algemeen wordt namelijk gedacht dat de kosten voor zakelijke verzekeringen zoals de AOV te hoog zijn. Daarom is het belangrijk om de verschillen tussen AOV’s te vergelijken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De looptijd
 • De uitkeringsduur
 • De eigen risicoperiode
 • De hoogte van de premie

Door deze elementen met elkaar te vergelijken, ontdekt u of de AOV werkelijk bij uw zakelijke activiteiten als zzp’er past. Of u nu volledig zelf de verzekering wilt afsluiten zonder adviseur of in het hele traject begeleid wilt worden door een tussenpersoon, met VEZA Verzekeringen heeft u een prima partner aan uw zijde. Dankzij de handige online ‘AOV Zelf Afsluiten’-tool kunt u zelf de AOV afsluiten die bij u als zzp’er past, zonder bemiddeling van een adviseur of tussenpersoon. Zo bent u altijd goed verzekerd en voorbereid op de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Bij vragen zijn wij uw nog steeds uw adviseur

Loopt u toch tegen problemen aan bij het online afsluiten van een AOV, dan staan onze adviseurs gewoon ter beschikking. Schakel onze kennis en ervaring in voor het afsluiten van een AOV met advies. Ook dit regelen we zo voordelig mogelijk voor u, met een AOV die volledig bij uw persoonlijke situatie past en periodieke onderhoudsgesprekken om te kijken of de zakelijke verzekering nog bij u past. Bij vragen neemt u contact met ons op via 088 8270300.