Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)
schade-melden
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een AOV-verzekering zakelijk afsluiten is voor ondernemers van groot belang om de continuïteit van uw inkomsten te waarborgen. Daarom is het handig dat u dit bij VEZA Verzekeringen online doet zonder tussenkomst van een adviseur of ander tussenpersoon. Een AOV-verzekering is een zakelijke verzekering waar vrijwel geen enkele zelfstandige zonder kan. Er bestaat immers altijd de kans dat er iets gebeurt waardoor u (tijdelijk) niet meer kunt werken. Als ondernemer mag u geen aanspraak maken op de ziektewet waardoor u geen uitkering krijgt ten tijde van een ongeval of ziekte. Niet veel zelfstandigen hebben dan voldoende financiële reserves om de doorlopende kosten van het bedrijf en privé te voldoen. Geef daarom als zzp’er prioriteit aan het vergelijken en afsluiten van de juiste zakelijke verzekeringen, zoals een AOV.

Een AOV-verzekering (zakelijk) zelf afsluiten

Het afsluiten van een AOV via een verzekeringsadviseur brengt vaak hoge kosten met zich mee. Daarom bieden wij u bij VEZA Verzekeringen de mogelijkheid voor het zelf afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit betekent een flinke besparing op de advies-, bemiddelings- en afsluitkosten. Daarnaast heeft het zelf online afsluiten van een AOV de volgende voordelen voor zakelijke klanten:

 • Volledig op maat samen te stellen
 • Gelijk op de hoogte van de kosten
 • Extra korting op uw zorgverzekering
 • Hulp om arbeidsongeschiktheid te voorkomen
 • Lagere premie mogelijk door keuze uitkeringsduur
 • Complete dekking voor beroepsarbeidsongeschiktheid
 • De beste verzekeringsvoorwaarden in de markt

Eenvoudig een AOV vergelijken en afsluiten zonder adviseur of tussenpersoon

Ondanks de financiële risico’s aarzelen veel zzp’ers over het afsluiten van een zakelijke AOV-verzekering. Over het algemeen wordt namelijk gedacht dat de kosten voor zakelijke verzekeringen te hoog zijn. Daarom is het belangrijk om zelf de verschillen tussen AOV’s en andere verzekeringen voor zelfstandigen te vergelijken voordat u een arbeidsongeschiktheidsverzekering gaat afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De looptijd
 • De uitkeringsduur
 • De eigenrisicoperiode
 • De hoogte van de premie

Door deze elementen met elkaar te vergelijken, ontdekt u of de AOV-verzekering werkelijk bij uw zakelijke activiteiten past. Of u nu volledig zelf de arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten zonder adviseur of in het hele traject begeleid wilt worden door een tussenpersoon, met VEZA Verzekeringen heeft u een prima partner aan uw zijde. Dankzij de handige online ‘AOV Zelf Afsluiten’-tool kunt u zelf de AOV afsluiten die bij u past. Zo bent u altijd goed verzekerd en voorbereid op de gevolgen van arbeidsongeschiktheid.

Stel uw vragen aan uw adviseur

Loopt u toch tegen problemen aan bij het zelf afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Dan staan onze adviseurs u gewoon ter beschikking. Schakel onze kennis en ervaring in voor het afsluiten van een AOV met advies. Ook dit regelen we zo voordelig mogelijk voor u, met een AOV-verzekering die volledig bij uw situatie past en periodieke onderhoudsgesprekken om te kijken of de zakelijke verzekering nog bij u past. Bij vragen neemt u contact met ons op via 088 8270300.